18-04-07

Oef...het valt nog mee !!!!!

Gisteren naar de sportarts geweest voor de eerste keer sinds ik loop, en het was een hele goeie by the way !

Diagnose: lichte ontsteking aan de overgang van de achillespees naar de kuitspier, met kleine vochtophoping op die plaats. Ook de rechterkant heeft er een heel klein beetje van, enerzijds is dat spijtig, maar anderzijds wijst het wel op het feit dat dit voortkomt van een overbelasting en dat ik vrij recht loop.

Oplossing: 10 dagen niet lopen, wel een beetje fietsen of zwemmen. Onmiddellijk een reeks inspuitingen gekregen in achillespees en kuitspier om de ontsteking direct aan te pakken. Vitaminepillen voor spieren inslikken. Ontstekingswerende pillen inslikken. Ontstekingswerende zalf smeren. Ijs aanbrengen. 15 minuten per dag de voorgeschreven oefeningen doen om de pees weer gezond te maken. Eind deze week of begin volgende week opnieuw de inspuitingen, en dan zou het moeten in orde zijn.

Dus eind volgende week kan ik terug lopen, welliswaar rustig, maar 't is toch lopen hé !!!

Even ter zijde: mijn nieuwe sportarts heeft vorig jaar ook voor de eerste keer deelgenomen aan de 20 km van Brussel en eindigde in een tijd van 1:59:11 u. Als ik dat zou halen, spring ik met mijn herstelde pezen een gat in de smog in Brussel !

We zijn gerust gesteld !

08:54 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Goed nieuws Ik heb hier net je blog ontdekt, welkom bij de lopende bloggers. Het valt precies nog mee met je blessure, neem maar voldoende rust en dat sta je op 27 mei te blinken met je medaille na je eerste 20km van Brussel. Nog veel loopplezier.

Gepost door: philippe | 18-04-07

Werkvirus? Een gelijkaardige blessure als je collega Yves... ik zou niet meer gaan werken, er zit daar een speciaal virus bij jullie ;-) Veel beterschap!

Gepost door: Julie | 18-04-07

Veel beterschap en geen probleem je kan met deze kreupele meelopen in Brugge :-)

Gepost door: Yves | 19-04-07

Verzorg je goed ... en alles komt goed , t'zal op je tanden bijten indien je al verslaafd ben hoor ;-) ik duim al

Gepost door: katrien r | 19-04-07

De commentaren zijn gesloten.