26-04-07

Wat zal het zijn ?

Morgenavond 18:30u is het uur van de waarheid. Na 11 dagen volledige rust en behandeling heb ik een afspraak met mijn sportarts. Ik heb reeds 2 reeksen inspuitingen gekregen met na de eerste reeks al een mooi resultaat volgens de arts.

Morgenavond weten we dus of we opnieuw mogen lopen, en hoeveel, want dat zal volgens mij nog niet te veel mogen zijn ! Ik heb al een paar parcoursen gevonden om rustig op te bouwen, bijvoorbeeld de finse piste van Kruishoutem (= 1000 m) en natuurlijk die van de Brielmeersen (= 2500 m). Vooral die van Kruishoutem zou heel goed liggen en is zelfs het dichtst voor mij.

Ik hoop echt dat ik terug mag beginnen, want ik loop thuis al de muren op, wat zeker niet goed voor mijn achillespees kan zijn !

Wat ik momenteel wel al bijna zeker ben, is dat Dwars Door Brugge niet op mijn loopagenda zal staan. Het is 3 weken vóór mijn doel (20 km van Brussel) en dus véél te dichtbij moest er in Brugge iets verkeerd gaan. Ik ben wel alvast van plan om te komen kijken en supporteren in Brugge! Op die manier kan mijn werkcollega Yves ook zijn eigen tempo lopen en hoeft hij geen rekening te houden met mij. We zien tegen dan wel, het borstnummer is alleszins al aanwezig, maar de angst op blessures ook.

Hopelijk tot ziens !

09:03 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-04-07

Mooie training !!!

Gisteravond een heel mooie training afgewerkt !

Ik heb mijn gras afgereden.

Op het programma stond 10 meter inmaaien, dan 35 lengtes van 20 meter op marathon-maaitempo, en 10 meter uitmaaien. Ik was verbaasd over de lage hartslag ! Ergens midden het grasperk heb ik eens een versnelling geprobeerd, maar de achillespees wou niet meewerken. Nadien ijs toegepast en alles weer OK !

Ik maak mij wel zorgen over mijn snelheid, als ik zo de 20 km van Brussel moet afleggen, doe ik er welgeteld 25u over. Gelukkig hebben we op maandag 28 mei ook verlof, zodat ik de eindstreep kan halen.

Ik heb geen Garmin, maar ik heb de afgelegde weg eens vastgelegd, hieronder het plannetje en het tabelletje voor de fanatiekelingen.

Garmin 20-04-07

 

Tabel 20-04-07

19:25 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

19-04-07

Moet er nog ijs zijn?

Ja hallo !

Dat ijs steek toch al serieus tegen ze ! En ik ben nog maar 3 dagen bezig! Bij de rekoefeningen voel ik toch nog pijn in de achillespees, maar dat zal wel normaal zijn zeker? Ook als ik de coldpack wegneem, laat de pees van zich horen.

Morgen ga ik lopen, ... achter mijn grasmachine. Ik zou morgenavond gaan zwemmen en dit weekend een beetje fietsen, al kan ik mij er moeilijk voor opladen, nu ik het lopen al zo gewend was.

Het is wel handig als je op je werk iemand hebt die al een serieuze kenner is op het gebied van achillespeesontsteking. Van hem komen zelfs de andere oefeningen die je kan doen om de pees te versterken en rekken. Met andere woorden de Dalai Lama van de achillespeesblessures !

Hopelijk hebben we dan maandag goed nieuws na de 2de reeks inspuitingen en kan ik eind volgende week terug rustig beginnen opbouwen, om dan liefst al rustig mee te doen samen met onze Dalai Lama aan de 15km Dwars Door Brugge, al blijft voor mij de 20km van Brussel het absolute hoofddoel !

Hopend op een succesvol verder verloop van mijn fragiele loopcarriere, 

Epo het ijsblokje.

17:52 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-07

Oef...het valt nog mee !!!!!

Gisteren naar de sportarts geweest voor de eerste keer sinds ik loop, en het was een hele goeie by the way !

Diagnose: lichte ontsteking aan de overgang van de achillespees naar de kuitspier, met kleine vochtophoping op die plaats. Ook de rechterkant heeft er een heel klein beetje van, enerzijds is dat spijtig, maar anderzijds wijst het wel op het feit dat dit voortkomt van een overbelasting en dat ik vrij recht loop.

Oplossing: 10 dagen niet lopen, wel een beetje fietsen of zwemmen. Onmiddellijk een reeks inspuitingen gekregen in achillespees en kuitspier om de ontsteking direct aan te pakken. Vitaminepillen voor spieren inslikken. Ontstekingswerende pillen inslikken. Ontstekingswerende zalf smeren. Ijs aanbrengen. 15 minuten per dag de voorgeschreven oefeningen doen om de pees weer gezond te maken. Eind deze week of begin volgende week opnieuw de inspuitingen, en dan zou het moeten in orde zijn.

Dus eind volgende week kan ik terug lopen, welliswaar rustig, maar 't is toch lopen hé !!!

Even ter zijde: mijn nieuwe sportarts heeft vorig jaar ook voor de eerste keer deelgenomen aan de 20 km van Brussel en eindigde in een tijd van 1:59:11 u. Als ik dat zou halen, spring ik met mijn herstelde pezen een gat in de smog in Brussel !

We zijn gerust gesteld !

08:54 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-04-07

Laat het alstublieft niet zijn wat ik denk dat het is.

Vandaag de ganse dag wat kleine pijntjes gehad in de linker achillespees. Na het werk thuisgekomen, loopkleren aangedaan, goed gestretched, en begonnen aan de warming-up van 1,5 km. Mijn bedoeling vandaag was 11 à 12 km rustig te lopen, om nog wat km's in de benen te hebben. De warming-up gestart met wat stramme achillespees, maar aan het eind ervan was het precies wat beter. Na de warming-up dan het tempo langzaam opgedreven, en na 500 m voelde ik serieuze pijnscheuten in de achillespees en ben dan maar enorm piekerend gestopt met mijn training.

Morgen ga ik proberen naar de sportarts te gaan, maar ik vrees echt het ergste.

Ik ben nu 4 maand bezig, en na een te overmoedig begin ben ik 3 weken out geweest met kniepijn, maar door heel langzaam de afstand te vergroten bij mijn trainingen, kon ik tot vandaag volledig pijnloos lopen. (en gelukkig maar)

Ik hoop echt dat het geen achillespeesontsteking is, maar als het wel zo is, zal ik waarschijnlijk met zeer veel pijn in het hart de 15 km Dwars Door Brugge moeten schrappen, mijn allereerste wedstrijd die mij de ideale voorbereiding leek te zijn voor de 20 km van Brussel.

Fingers crossed voor de diagnose van morgenavond !

Allez, we gaan voor de 100ste keer vanavond de coldpack verversen en zalfjes smeren.

23:01 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-04-07

15,5 km maar waar is de snelheid ?

Gisteren na het werk nog even gewacht tot de zon weg was, T-shirt + korte broek aangedaan, loopschoenen aangetrokken en weg was ik ! Ik heb een parcours van 4,7 km dat ik altijd loop, omdat er nog wat niveauverschil in zit en dat kan alleen de weerstand ten goede komen. (denk ik toch)

Heel rustig begonnen aan ronde 1 om toch een opwarming te verkrijgen. Resultaat, slechte tussentijd. De 2de 4,7 km was al beter, maar nog altijd niet goed. De 3de ronde alweer beter, maar waar is de snelheid naartoe die ik altijd loop bij mijn duurlopen ? Na 3 rondjes had ik mij voorgenomen om de straat uit te lopen en terug te lopen. Dat is net geen 1,5 km. Vorige week liep ik 14,1 km (3 rondjes) en dat aan een snelheid van 9,1 km/u. Dat is tenminste mijn snelheid ! Ik was dus blij vast te stellen dat ik die snelheid na 14,1 km nog altijd kon bereiken. Ik heb wel een lichtpuntje in mijn training, een lagere hartslag dan voorgaande trainingen. Ik zal mij wel vergist hebben dus, eigenlijk moet dus mijn hartslag omhoog, en dus die snelheid ook.

Maar we hebben toch voor de allereerste keer in mijn leven meer dan 15 km gelopen !

Hieronder een overzichtje van mijn training:

2007-04-13

11:27 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

12-04-07

We zijn begonnen !

Hallo, zoals je kan zien, ben ik net als zovelen begonnen met een blog.

Mijn collega Yves op het werk heeft dit een tijd geleden ook gedaan, en na veel gelezen te hebben op gelijkaardige blogs, hebben we het toetsenbord in de handen genomen.

Ik ben reeds enkele maanden bezig met de trainingen voor de 20 km van Brussel, geïnspireerd door dezelfde collega die al jaren lang aan hardlopen doet.

Hij probeert later dit jaar de marathon van New York te lopen, alvast veel succes toegewenst bij deze.

Ik ga proberen zoveel mogelijk neer te typen wat mijn bevindingen en (hopelijk) bevorderingen zijn in mijn doel.

 

Veel leesgenot en reageer ten volle !

12:00 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |