15-05-07

De diagnose.

Gisteravond naar de dokter geweest en na het nemen van een echo is hetvolgende vastgesteld:

Achillespeesontsteking !!! (opnieuw, en nog geen klein beetje)

Op de echo was goed te zien dat er vocht aanwezig was in het midden van de achillespees en over een lengte van 15 mm. De pees is ook beduidend dikker dan de andere. Waarschijnlijk is de ontsteking nog erger dan 4 weken geleden, want indien het terugkeert is het meestal erger als ervoor. Ook werd vastgesteld dat ik niet symmetrisch loop en de linkervoet minder mooi tot slecht afrol t.o.v. de rechtervoet. Volgens de dokter zou de ontsteking niet 100% weggewerkt zijn en met de oefeningen van onze idiote kinésist zou het alleen maar erger gemaakt zijn. Door de oefeningen werd de kuitspier afgemat en bij het lopen zou de belasting vooral komen op achillespees en scheenbeen.

Oplossing: zeker 3 weken rust, Traumeel-inspuitingen om de 3 à 4 dagen, 4 pilletjes Traumeel innemen per dag, 3 tot 5x per dag ijs leggen, een loopanalyse + corrigerende steunzolen en nadien vanaf nul herbeginnen.

De 20 km van Brussel lopen op 27-05-2007 is medisch onverantwoord !!! Het zal dus supporteren worden.

Man, man, man, misérie, misérie !

17:42 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

:( aaah Epo da vind ik echt sneu voor je... maar luister goed naar mijnheer doktoor, goe rusten, braaf de instructies volgen en dan loop je die toch volgend jaar! (dan ga ik me er misschien ook voor de eerste keer eens aan wagen)

Gepost door: Jess | 15-05-07

zekerheid nu heb je toch zekerheid en er zijn nog mooiere wedstrijden dan die 20 van brussel , die loop je volgend jaar wel , veel succes met je revalidatie

Gepost door: roadrunnerke | 15-05-07

Samen? Hey Epo, zullen we samen supporteren in Brussel? Gedeelde smart is halve smart! En misschien moeten we een anti-achillespeesclub oprichten, dan ben ik zeker erelid met 3 ontstekingen op een jaar tijd :-) Kop op Epo, rust lekker uit (zegt diegene die zichzelf zit op te fretten omdat ze ook moet rusten) en veel beterschap!

Gepost door: Julie | 15-05-07

Clubke. Ik heb inderdaad al gedacht om i.p.v. een weblog T-shirt aan te schaffen (de volgende keer dat ze zouden gedrukt worden), een eigen ontwerp op te starten voor een T-shirt van "De achillespeesblessureherstellerkes", maar ja voor iedereen een XXXL zeker om het erop te krijgen ? 1 ding is zeker, ik zou er evenveel moeten laten drukken als de weblog T-shirts !

Gepost door: Epo | 16-05-07

Discriminatie Een achillespeesclubke tof, dan mag ik met m'n kniepeesgesukkel van een tijdje geleden een ander clubke gaan opzoeken ;-))
Hopelijk ben je nu goed geholpen en kan je binnen 3 weken terug beginnen lopen. Ik duim er alvast voor. Veel beterschap !!

Gepost door: philippe | 16-05-07

We verwachten u in elk geval in Brussel. En achteraf voor een pint :) Binnen een paar weken zalt al beter gaan dan doen we wel ergens eens een wedstrijd mee.

Gepost door: Yves | 16-05-07

De commentaren zijn gesloten.