24-05-07

Cadeautje als stimulatiemiddel.

Gisteren is mijn Garmin toegekomen !!! Ik heb een dagje verlof vandaag en kan dus de handleiding van voor naar achter en terug naar voor uitlezen en testen, want heb de batterij gisteren volledig opgeladen. Al lopend zal ik hem niet kunnen uittesten, dus zal het met de fiets moeten zijn. Vanavond naar de dokter voor de laatste inspuitingen !! Joepie, eindelijk van de naalden en pijnlijke prikken af ! Zondag kom ik zeker naar Brussel, samen met werk-collega Yves en nog een ganse bende werk-collega's (niet-bloggers). Ons werk betaalde trouwens alle inschrijvingen en er zijn zelfs prijzen te winnen ! Zo'n werk dat ik heb ! Dus zondag wordt supporterdag, en ontmoetingsdag, want door Brugge te moeten missen, heb ik nog geen enkele blogger ontmoet. Tot dan en alvast veel succes !!!

09:27 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-05-07

Goed nieuws.

Vorige vrijdagnamiddag bij de dokter langsgeweest voor een aantal inspuitingen. Eerst werd de echo genomen en dat zag er al heel goed uit ! De pees is opnieuw goed zichtbaar en bevat praktisch geen vocht meer. Nu donderdagavond nog eens gaan voor wat waarschijnlijk de laatste keer zal zijn. Daarna ga ik wat in de fitness zweten om een beetje de conditie aan te scherpen zodat ik iet of wat "fit" naar het UZ in Gent kan gaan om een loopanalyse te laten doen. Dan zoals eerder vermeld begin ik opnieuw met lopen vanaf nul. Ook de rekoefeningen van de dokter bevallen me wel. De pees voelt nu al veel soepeler aan en de oefeningen verlopen volledig pijnloos. Ook achteraf geen stijf gevoel, dus dat is al ok!

09:21 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-05-07

De diagnose.

Gisteravond naar de dokter geweest en na het nemen van een echo is hetvolgende vastgesteld:

Achillespeesontsteking !!! (opnieuw, en nog geen klein beetje)

Op de echo was goed te zien dat er vocht aanwezig was in het midden van de achillespees en over een lengte van 15 mm. De pees is ook beduidend dikker dan de andere. Waarschijnlijk is de ontsteking nog erger dan 4 weken geleden, want indien het terugkeert is het meestal erger als ervoor. Ook werd vastgesteld dat ik niet symmetrisch loop en de linkervoet minder mooi tot slecht afrol t.o.v. de rechtervoet. Volgens de dokter zou de ontsteking niet 100% weggewerkt zijn en met de oefeningen van onze idiote kinésist zou het alleen maar erger gemaakt zijn. Door de oefeningen werd de kuitspier afgemat en bij het lopen zou de belasting vooral komen op achillespees en scheenbeen.

Oplossing: zeker 3 weken rust, Traumeel-inspuitingen om de 3 à 4 dagen, 4 pilletjes Traumeel innemen per dag, 3 tot 5x per dag ijs leggen, een loopanalyse + corrigerende steunzolen en nadien vanaf nul herbeginnen.

De 20 km van Brussel lopen op 27-05-2007 is medisch onverantwoord !!! Het zal dus supporteren worden.

Man, man, man, misérie, misérie !

17:42 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

12-05-07

Om depressief van te worden.

DepressedGisteren naar de kinésist geweest en daar oefeningen moeten doen. Tijdens die oefeningen heb ik geen pijn gevoeld in de achillespees. Raar volgens de kinésist, want moest ik opnieuw een achillespeesontsteking hebben, zouden die oefeningen gepaard gaan met pijn. Ofwel zou ik dus geen achillespeesontsteking hebben en komt de pijn in de achillespees van een uitstraling van een ander letsel in de linkervoet, ofwel heb ik een hoge pijngrens. Eerlijk gezegd ben ik het kotsbeu van die "ofwels". Ik wil 100% zeker zijn wat het wel is !!! Maandag bel ik om een afspraak te maken bij de sportdokter van werkcollega Yves, die dokter neemt telkens een echo. Tot nu toe zijn de diagnoses bepaald geweest door mijn gevoel in de voet en het gevoel van de dokter en kinésist, dus geen echo of dergelijke. Net als Julie heb ik mentaal afscheid genomen van de 20 km van Brussel. Ik ga gewoon efkes rusten en revalideren van die stomme voet. Een beetje fitnessen en daarna rustig terug beginnen lopen, zonder tijdsdruk van vooropgestelde doelen. Het is echt deprimerend, net vóór Dwars Door Brugge, maar vooral Brussel zo sneuvelen.

16:59 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-05-07

Waarschijnlijk weer prijs !

Ik denk dat het weer prijs is. Gisteren 5 km gaan lopen (4 min. lopen, 1 min. wandelen). Na ongeveer 3 km begon aan de binnenzijde van de linkervoet, net boven de enkel een pijn op te komen die vooral voelbaar was bergop en aan een laag tempo. Als ik de snelheid eens goed optrok, was de pijn minder. Ik heb de laatste 2 km dus goed doorgelopen, maar de achillespees voelde ik op dat moment totaal niet zeuren, geen enkel pijntje gehad. Ook niet na training waarbij er veelvuldig ijs aan te pas kwam. Deze morgen opgestaan en het gevoel van de achillespees was niet echt tof. De pees voelt terug aan zoals 3 weken geleden toen de ellende begon. Geen pijn als ik in de pees knijp, maar enige rekoefeningen uitvoeren is enorm pijnlijk. Vanavond heb ik een afspraak met de kinésist, maar ik zie het efkes niet zo goed zitten. Ik ga vragen voor een achillespeesbandage + eventuele hakverhoging met bijkomende demping. Binnen 16 dagen is het de 20 km van Brussel, waarbij de zwaarste trainingsperiode na mijn blessure nog moet komen. 't Zal daar tof zijn voor mij precies !

09:20 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-05-07

Ontmaagd...in de fitnesszaal !

Gisteravond de allereerste keer een fitnesszaal binnengestapt ! Hier moesten de intervaltrainingen plaatsvinden zonder de achillespees te belasten.

- 30 min. crosstraining (2 maal gepiekt tot boven mijn omslagpunt gedurende 8 min.)

- 20 min. gefietst op volle weerstand (1 maal gepiekt tot maximum hartslag gedurende 7 min.)

- 10 min. geroeid tot net onder omslagpunt.

- 10 min. uitfietsen. 

Awel het was tof ! Ik zie mij dit niet een aantal keer in de week doen, maar toch was het aangenaam en belangrijker nog, pijnloos ! Begeleiding gekregen van een gast die niet normaal kon stappen door de dimensies van zijn beenspieren. Toffe kerel die meteen begreep wat de bedoeling was, namelijk pieken ! En gepiekt dat ik heb ! Ze zijn nog altijd aan't dweilen denk ik. Vanavond 5 km (4 min. lopen, 1 min. wandelen). Tot nog ne keer !!!

11:56 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-05-07

Raad van kinésist.

Eergisteren naar de kinésist geweest en hetvolgende werd opgelegd:

1. Zo vlug mogelijk naar het fitness-centrum gaan en daar 1,5 uur trainen (10 min. aan overslag, 2 minuten rust) op verschillende toestellen waarbij de achillespees totaal niet belast wordt. Da's voor vanavond dus.

2. Morgen 5 km lopen (4 min. normaal tempo, 1 min. wandelen)

3. Vrijdagavond naar kinésist om volgende week te plannen. Dat zal met voorsprong de hardste week worden, want een 5-tal dagen vóór de 20 km van Brussel = RUST !!!

4. De kuitspier aansterken door 3 maal per dag oefeningen te doen zodat die spier sterker wordt en dus meer kracht opneemt dan momenteel het geval is. Op die manier wordt dus de achillespees minder belast, want ze werken samen. De kuit neemt bij een normaal getraind persoon ongeveer 60% van de belasting op, de achillespees 40%. Dat moet opgetrokken worden naar 70% kuit en 30% achillespees. Als je jogt op een rustig tempo, zet je 3 x je gewicht op je combinatie kuit + achillespees !!!!!

Ik hoop dat ik wat wijzer word deze week en volgende week, want met 1 week doortrainen hoop ik toch mijn conditie terug te krijgen van vóór mijn achillespeesontsteking ! Anders zal der daar in Brussel een zombietje rondwaggelen zulle ! Allez, tot zwijns !

11:00 Gepost door Epo in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |